Cactușii fie îți plac, fie nu! Aspectul lor spinos nu e pentru toată lumea. Ce să mai zicem de flori, care, e drept, dacă apar sunt frumoase, dar acest lucru nu se întâmplă prea des. Și atunci de ce să creștem cactuși?

cactusi si plante suculente
Sursă foto: Pinterest

Specialiștii Hornbach în plante exotice spun așa:

  1. cactușii – și plantele suculente în general – reduc efectul undelor electromagnetice emise de televizoare și monitoare, dacă sunt plasate în apropierea lor;
  2. în timpul nopții, aceste tipuri de plante produc oxigen, iar ziua monoxid de carbon, fiind deci potrivite pentru îmbunătățirea aerului din dormitor.
  3. au un aspect exotic și rezistă foarte bine la temperaturi ridicate, prin urmare se întrețin ușor chiar și în zilele toride de vară.

De știut:

Plantele suculente sunt acele soiuri care au frunzele și/sau tulpinile groase ca urmare a rezervelor de apă pe care și le fac pentru a supraviețui în perioadele aride. Pe lângă cactuși, un exemplu foarte cunoscut de plantă suculentă este aloe vera. Găsiți mai multe informații despre familiile lor AICI.

Iată mai jos câteva idei de decoruri în care plantele suculente și-au găsit bine locul.

cactusi si plante suculente
Sursă foto: trendy-interiors.com
cactusi si plante suculente
Sursă foto: design-milk.com
cactusi si plante suculente
Sursă foto: designingcity.com
cactusi si plante suculente
Sursă foto: goodhousekeeping.com

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here