5 idei de maximizare a spatiului din bucatarie

Dacă locuiești la bloc este foarte posibil să simți nevoia de mai mult spațiu. La fel ca și timpul, spațiul este relativ. El trebuie gândit și creat în așa fel încât să răspundă cât mai bine nevoilor cotidiene.

Pentru ca timpul petrecut în bucătărie să fie mai mult decât o experiență aromată, iată câteva idei și ponturi de organizare care să ne dea impresia că locul pe care îl utilizăm este mai mare decât în realitate.

#1 Compartimentarea

Chiar dacă mobila de bucătărie este prevăzută cu un anumit număr de sertare, mai adăugă. O să spui că este imposibil să pui ceva acolo unde nu a fost proiectat. La ideea de sertar în sertar te-ai gândit vreodată? Dacă el este suficient de adânc și de înalt, atunci poți pune unul, mai mic, fix sub blat. Pentru ce? Pentru cuțite mari, spatule, tacâmuri, linguri din lemn…

Sursă foto: Pinterest

#2 Mobila pliabilă

Nu te feri de mesele și de scaunele pliabile doar pentru că nu au cel mai interesant design. Sunt extrem de practice în locurile înguste și ușor de depozitat atunci când sunt de prisos. Într-o bucătărie de 3 x 3 m sau chiar mai mică de atât, mobila care se strânge, dar și cea care poate fi prinsă de perete reprezintă soluții perfecte de eficientizare a spațiului.

#organizare #bucatarie #diy #kitchen #organising #doityourself #smallkitchen #smallspaces #diybazaar

#3 Diviziuni și subdiviziuni

Presupun că nu doar mie mi se întâmplă să intru într-o încăpere de mici dimensiuni și să am sentimentul că nu știu ce să fac mai întâi și de unde să încep. E ciudat! Ai senzația că totul vine peste tine și că n-ai să reușești în veci să găsești ceva atunci când ai nevoie. Nimic mai greșit! Pentru a ”valsa” într-o bucătărie mică trebuie doar să creăm categorii și subcategorii clare de obiecte și produse. Spre exemplu, cutiile cu condimente trebuie puse toate într-un singur loc, uneltele de bucătărie – tacâmuri, spatule, etc. – vor fi în același sertar, dar cu mai multe compartimente, iar farfuriile vor sta împreună, la fel ca și oalele.

#organizare #bucatarie #diy #kitchen #organising #doityourself #smallkitchen #smallspaces #diybazaar

#4 Depozitarea pe verticală

În cazul în care sertarul cu tacâmuri nu este foarte încăpător, există întotdeauna alternativa de a depozita cuțitele pentru gătit pe o bară magnetică. În felul acesta sunt la îndemână atunci când pregătim ceva de mâncare. Soluția este valabilă și în cazul borcanelor cu mirodenii sau a diferitelor dispozitive mici de stocare.

#organizare #bucatarie #diy #kitchen #organising #doityourself #smallkitchen #smallspaces #diybazaar

Și rafturile sunt o idee bună pentru depozitarea pe verticală. Atenție însă la ce punem pe ele! Optăm pentru obiecte cu ambalaje estetice sau pentru pahare, cești de cafea ori farfurii, pentru a nu crea impresia de dezordine.

#5 Depozitarea ornamentală

Ce poate sta foarte bine la vedere, să stea la vedere! Sarea, piperul, ceaiul sau cafeaua se pot păstra în diferite recipiente decorative, care, pe lângă componenta lor practică, contribuie la ornarea spațiului și la crearea unui ambient mai plăcut.

În rest, creăm locuri foarte clare în dulapuri și cămări pentru fiecare obiect în parte și încercăm să le păstrăm. În spațiile mici ordinea și organizarea sunt esențiale!

#organizare #bucatarie #diy #kitchen #organising #doityourself #smallkitchen #smallspaces #diybazaar

Despre stiluri de amenajare a bucătăriilor am mai scris AICI.


Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

5 bucătării altfel

Sfaturi de amenajare: 5 bucătării, 5 stiluri altfel

10 modalități de organizare a bucătăriei


Pentru mai multe sfaturi și idei vizitează și secțiunile Sfaturi de amenajare și Turul casei. Iar dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

Sursă foto

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here