Pentru o persoană căreia nu îi place să renoveze casa prea des, albul poate fi soluția salvatoare. Mai ales dacă folosește o vopsea bună, lavabilă, cu grad mare de acoperire, într-un cuvânt spornică. Pereții curați vor constitui mereu o bună bază pentru nenumărate scheme de amenajare.

Albul are marele avantaj de a crea senzația de mai mult spațiu, un spațiu aerisit ce poate fi decorat mereu altfel doar prin mutarea corpurilor de mobilier și a pieselor accent (vaze, tablouri, corpuri de iluminat). Stilul scandinav, spre exemplu, se remarcă prin alternanța de alb-negru, iar atunci când apar culorile, ele sunt pastelate. În ultima decadă, designul nordic a câștigat tot mai multă popularitate nu doar pentru simplitatea sa, ci și pentru funcționalitate.

amenajari cu alb
Sursă foto: Current on currency
amenajari cu alb
Sursă foto: RealtorTechnology.us
amenajari cu alb
Sursă foto: Nat e nature

Albul este și un exponent important al stilului futurist/ultra modern, descris de mobilierul texturat, ascuns bine în decorul cu unghiuri ascuțite, finisaje metalice și modele geometrice.

amenajari cu alb
Sursă foto: jestemangela.blogspot.com
amenajari cu alb
Sursă foto: jestemangela.blogspot.com

La confluența dintre stilul scandinav și cel futurist îmi pare a se afla cel minimalist. Liniile drepte, corpurile de mobilier joase, ce urmăresc linia solului, lasă decorul să respire.

amenajari cu alb
Sursă foto: HomeDesigning.com

Dar să vedem albul și în câteva scheme de design contemporan.

amenajari cu alb
Sursă foto: Fresh House
amenajari cu alb
Sursă foto: Hello Studio
amenajari cu alb
Sursă foto: HomeDesigning.com

Albul curat este și albul tradițional. Iar în amenajările în stil românesc el a fost precum o pânză pentru motivele brodate ori pentru cele florale, țesute.

amenajari cu alb
Sursă foto: Romanian Label
amenajari cu alb
Sursă foto: Pinterest

Un alt mare atu al albului este că atrage lumina, iar asta îl face să fie preferat în decoruri cu influențe marine. Închideți ochii și imaginați-vă că sunteți în vacanță în Grecia. Așa-i că vedeți mult alb?

amenajari cu alb
Sursă foto: tourist-destinations.com
amenajari cu alb
Sursă foto: HomeDesigning.com

Iar dacă mai facem câțiva pași către ocean regăsim albul în combinații minunate cu nisipiu și turcoaz.

amenajari cu alb
Sursă foto: Coastal Snob

Albul care durează 5 ani

Scriam mai sus că albul este frumos și dacă este curat, iar noua formulă dezvoltată de producătorul român de lacuri și vopsele Policolor garantează că revopsirea nu este necesară mai devreme de cinci ani. Un interval liniștitor pentru cei care nu vor să reîmprospăteze aspectul pereților prea des. Produsul se numește Spor Formulă Nouă alb generos și a rezultat în urma mai multor luni de cercetări în cadrul Departamentului de Research & Development al Policolor. Declanșatorul au fost studiile de piață care au arătat că albul este cea mai cerută și vândută nuanță de vopsea.

Pentru a-l produce s-au folosit ingrediente noi, de ultimă generație ce au dus la crearea unei vopsele lavabile dense, cu grad mare de acoperire, ce nu necesită diluare. Ea devine fluidă prin omogenizare, nu curge și nu lasă urme și poate fi foarte ușor pigmentată în nuanțe pastelate printr-un proces computerizat cu Policolor Sistem de culoare. Dar mai multe aspecte tehnice despre acest sortiment inovator de vopsea am scris AICI.

Produsul face parte din gama Spor alături de:

  • Spor interior, prima vopsea lavabilă românească;
  • Spor email superlucios, pentru protecția și decorarea suprafețelor interioare sau exterioare din metal;
  • Spor Exterior, vopsea lavabilă cu protecție UV;
  • Spor baie și bucătărie, o lavabilă antifungi și anticondens;
  • Spor Aqua email lucios,pe bază de apă pentru protecția și decorarea suprafețelor din lemn, metal și zidărie;
  • Spor Villa Yacht lac 3 în 1;
  • Spor Villa Yacht lac parchet incolor pe bază de apă.

De reținut ar mai fi că producătorul român de lacuri și vopsele a lansat și ”Mobile App Policolor”, varianta 2.0, aplicație ce permite accesarea celor mai recente colecții formate din 12.000 de culori pentru interior și exterior. Aceasta se comportă ca un consilier virtual în alegerea combinațiilor de nuanțe și se adresează utilizatorilor finali, însă poate fi și un ajutor de nădejde pentru profesioniști, pe care îi sprijină în explorarea lumii culorilor. Ai toate detaliile AICI.

Dacă informațiile ți-au fost utile, distribuie te rog articolul și cu prietenii tăi în orice formă dorești.

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here