La aniversarea de 20 de ani a programului educațional interactiv Kids’ Lab, BASF lansează noi experimente interesante sub denumirea “Clever Foodies”. Ele sunt destinat copiilor de 7 până la 12 ani, iar în București au loc la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor și la Casa Experimentelor, pe bază de programare.

Experimentele abordează un subiect de interes pentru toată lumea: nutriția sănătoasă. Întrebarea de la care cei mici își pornesc cercetarea este: De ce sunt fructele și legumele atât de colorate și de sănătoase?

”Oferim un mediu distractiv pentru experimente individuale, care dau copiilor posibilitatea să învețe în mod practic despre nutriție și îi încurajează să-și formeze obiceiuri alimentare sănătoase.” – Diana Neacșu, Communications and Government Relations, BASF

Workshop-ul are o durată de 90 de minute și este format din două experimente chimice, care au ca subiect detectarea cantității de vitamina C și a metaboliților secundari (pigmenților) din fructe și legume:

  • Campionul Vitaminei C – în cadrul acestui experiment, copiii folosesc o soluție de iod-amidon pentru a detecta conținutul de vitamina C din sucurile de lămâie și portocale din comerț. Cei mici măsoară volume și învață cum să utilizeze pipete și eprubete;
  • Mănâncă un curcubeu – pentru acest experiment, copiii realizează mai multe diluări din diferite sucuri de fructe, apoi detectează conținuturile pe baza culorilor și a mirosurilor.

Experimentele Kids’ Lab se desfășoară sub atenta supraveghere a unor îndrumători calificați. Participarea se face pe bază de programare în ambele locații, iar un workshop durează 45 de minute. Cele două laboratoare sunt special amenajate pentru copii, respectă normele de siguranță, beneficiază de toată tehnologia necesară și pot găzdui grupe de 20-30 de elevi.

Kids’ Lab este un program educațional interactiv, care urmărește să trezească interesul copiilor pentru științele naturii. Cei mici sunt implicați în experimente chimice interesante, pentru a căpăta cunoștințe de bază în acest domeniu, într-un mod plăcut și memorabil. Mai multe informații despre program sunt disponibile AICI.

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here