Ambalajul unui cadou poate fi o surpriză în sine. Ce ziceți dacă am învăța să facem un ciucure din ață de tricotat cu ajutorul unei furculițe? Odată finalizat el poate fi folosit la ornarea darurilor pregătite cu atâta dragoste pentru cei dragi.

De ce avem nevoie:

  • ață de tricotat;
  • furculiță;
  • foarfecă.

Cum procedăm:

Pasul 1: Printre dinții unei furculițe introducem capătul aței de tricotat (cca. 20 cm), apoi începem să o înfășurăm de jur împrejur. Când am ajuns aproape de vârful furculiței luăm firul lăsat la bază și îl trecem din nou printre dinții acesteia, de data asta însă cuprinzând ața înfășurată. Strângem bine și facem nod (vezi foto de mai jos).

Pasul 2: Cu ajutorul foarfecii tăiem ața la capete, în stânga și în dreapta nodului printre buclele formate prin înfășurare. Uniformizăm firele dacă este necesar. La final luăm bulgărele de ață între palme și îl frecăm câteva secunde pentru a căpăta formă sferică. Voila! Avem acum un ciucure cu care putem orna orice cadou, la fel ca în colajul de mai jos. Click pe imagine pentru a o vizualiza la dimensiune mai mare.

diybazaar_ciucurepentruambalatcadouri

Dacă doriți să faceți un covor handmade din ciucuri colorați găsiți toți pașii prezentați AICI.  Mai multe tutoriale găsiți AICI.


Poate v-ar mai interesa și următoarele articole:

Cum se face un ciucure multicolor

Sfat practic: Cum se pun ramele pe perete

7 modalități de decorare a scărilor


Dacă sunteți în căutarea de idei de decorare a locuinței vizitați secțiunile Sfaturi de amenajare și Turul casei. Iar în cazul în care v-a plăcut articolul nu uitați să îl distribuiți și cu prietenii în orice formă doriți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here