Ambalajul unui cadou poate fi o surpriză în sine. Ce zici dacă ai învăța să faci un ciucure din ață de tricotat cu ajutorul unei furculițe? Îl poți folosi pentru a orna darurilor pregătite cu atâta dragoste pentru familie și prieteni.

De ce avem nevoie:

  • ață de tricotat;
  • furculiță;
  • foarfecă.

Cum procedăm:

Pasul 1: Printre dinții unei furculițe introducem capătul aței de tricotat (lăsând cca. 20 cm), apoi începem să înfășurăm restul de jur împrejur. Când am ajuns aproape de vârful furculiței luăm firul lăsat la bază și îl trecem din nou printre dinții acesteia, de data asta însă cuprinzând întreaga ață înfășurată. Strângem bine și facem nod (vezi foto de mai jos).

Pasul 2: Cu ajutorul foarfecii tăiem ața la capete, în stânga și în dreapta nodului printre buclele formate prin înfășurare. Tundem firele mai lungi. La final, luăm bulgărele de ață între palme și îl frecăm câteva secunde (ca pe o chiftea) pentru a căpăta formă sferică. Voila! Avem acum un ciucure cu care putem orna orice cadou, la fel ca în colajul de mai jos.

diybazaar_ciucurepentruambalatcadouri

Dacă dorești să faci un covor handmade din ciucuri colorați ai toți pașii prezentați AICI, iar mai multe tutoriale găsești AICI.


Poate te-ar mai interesa să citești și:

Cum se face un ciucure multicolor

Sfat practic: Cum se pun ramele pe perete

7 modalități de decorare a scărilor


Dacă ești în căutare de idei de decorare a locuinței vizitează secțiunile Sfaturi de amenajare și Turul casei. Iar în cazul în care ți-a plăcut articolul, distribuie-l te rog și cu prietenii în orice formă dorești.

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here