Luminos, curat și aerisit, albul poate da senzația de spațiu chiar și în încăperi de mici dimensiuni. Pentru a  ieși în evidență, o cameră complet albă are nevoie de texturi, forme și accente.

Deși pare extrem de maleabil, albul trebuie dozat cu grijă, altfel riscați să creați un decor mult prea simplu și plictisitor.

decor alb albastru
Sursă foto: Pinterest

Important!

Pentru a evita acestă situație, țineți seama de următoarele aspecte:

 • Alăturați, combinați și suprapuneți stiluri și texturi pentru a evita monotonia pe care albul ar putea-o imprima. Vor da o notă de rafinament decorului!
 • În vitrine sau pe rafturi, așezați piesele mari în spate și pe cele mici în față. O oglindă pe fundal va da senzația de mai mult spațiu și totodată va face ca decorul să pară mai bogat.
 • Într-o cameră albă, lemnul mobilei și cel al dușumelei pot constitui pete de culoare.  Dacă nu aveți experiență în domeniul designului interior, rezumați-vă la tonurile naturale.
 • Spațiul mai poate fi îmbogățit și cu ajutorul pernelor, al păturilor sau al ramelor decorative. Jucați-vă! Pe o bază albă puteți pune orice combinație de culori. Singura regulă de care trebuie să țineți seamă este ca nuanțele din detalii să fie complementare.
 • Alăturați negru unui decor în totalitate alb. Piesele în tonuri închise vor crea puncte de interes în încăpere. Nu trebuie să fie elemente de mari dimensiuni, puteți opta pentru o ramă foto, o măsuță de cafea sau o lampă decorativă.
 • Albul poate fi ”ajutat” prin adăugarea de oglinzi, în special în zonele în care se reflectă lumina. Atenție însă la ce se vede în oglindă! Nu este de dorit ca debaraua sau ușa de la toaletă să devină ”elemente de decor” în camera de zi! Ideal ar fi să orientați oglinzile către fereastră sau către grădină. În felul acesta veți aduce în casă puțin din frumusețea naturii.
 • Obiectele din sticlă și/sau cristal sunt binevenite într-o amenajare complet albă. Fiind transparente, ele permit ca lumina să treacă și să se reflecte în diferite colțuri ale încăperii, creând forme și texturi noi.
albul in amenajarea interioara
Sursă foto: Google Images

Pereții albi

Pereții albi și simpli pot fi extrem de plictisitori, dacă nu sunt combinați cu diferite elemente și texturi. Pentru a da camerei un plus de vitalitate, cele mai la îndemână sunt oglinzile, tablourile și ramele, dar și tapetul sau autocolantul.

 • În funcție de textura sa, tapetul alb poate fi extrem de comun sau de elegant. Firul de mătase dă tapetului un aer rafinat, în timp de un imprimeu floral sau pastelat îl fac să pară mult mai accesibil.
 • Dacă pereții sunt din lemn îi puteți revopsi în totalitate sau îi puteți șlefui, dând astfel încăperii o notă chic.
 • Elementele arhitecturale din lemn sau ipsos îmbracă frumos un decor exclusiv alb.
 • Dacă alegeți să vopsiți pereții în alb, optați pentru două tonuri diferite. Trasați linii verticale sau orizontale pentru un plus de textură. Pentru decoruri mai sofisticare sunt recomandate nuanțele sidefate, ce dau strălucire camerei.

Pentru mai multe idei de amenajări cu alb, aveți mai jos câteva poze pe post de inspirație!

albul în amenajarea interioară
Sursă foto: Pinterest
albul în amenajarea interioară
Sursă foto: Pinterest
albul în amenajarea interioară
Sursă foto: Pinterest
albul în amenajarea interioară
Sursă foto: Pinterest

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here