Dacă vrei să te bucuri de o cafea preparată în stil autentic italienesc, încearcă un espresso. E cremoasă, cu o dungă fină de spumă de cafea deasupra. Băutura este un mixt de gusturi – un amestec între acrișor și acid – ce poate fi folosită ca bază pentru crearea a numeroase alte băuturi, ce au în compoziția lor lapte, vanilie, scorțișoară sau alte arome, dar și pentru prepararea de torturi și creme.

Espresso pornește de la scut, denumit și ”ristretto” și merge până la lung, ”lungo”.

cum se face espresso
Sursă foto: Philips

Cum se prepară un espresso simplu?

Espresso se face din apă filtrată sau din abur pe o bază fină de cafea. În felul acesta sunt extrase toate aromele cafelei, într-un mixt echilibrat. Băutura poate fi produsă într-o varietate de moduri, în diferite mașini, ce creează tipuri și volume diverse. Astăzi, espressorul este cea mai ușoară cale pentru a obține un espresso perfect ca aromă și gust acasă. Mai ales că își ia automat cantitățile de care are nevoie. Am testat și a funcționat pe un espressor Saeco Minuto, de la Philips.


Iată ce se rezultă dacă mixăm espresso cu lapte sau înghețată:

Espresso + lapte = Cafe latte

Espresso + înghețată = Ice Coffee


Dacă v-a plăcut articolul despre cum se face un espresso ca la carte, distribuiți-l și cu prietenii.

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here