Vara înseamnă culoare, energie, căldură. Așa că dacă pornim planul de amenajare cu toate aceste atribute în minte, nu avem cum să dăm greș.

Sigur că o serie de sfaturi ne sunt mai mult decât utile, așa că am pus cap la cap o listă cu lucruri de care putem ține seama atunci când vrem să aducem sezonul cald și la interior. Vizual, că din punct de vedere al temperaturilor își face singur simțită prezența, fără niciun ajutor.

#1 Vara e sezonul culorilor electrizante, fosforescente.

E drept că ele se potrivesc mai mult într-un decor tineresc, nonconformist, însă pot fi integrate cu succes și în amenajări mai sofisticate, dacă sunt folosite cu măsură.

decoruri solare
Sursă foto: Pinterest

Totuși, dacă vă este teamă să nu dați greș, vă recomandăm să folosiți din plin tonurile pastelate. Delicatețea lor va face orice cameră mai primitoare. Încă nu vizualizați cele scrise mai sus? Continuăm exemplificarea imediat!

#2 Accente de culoare pe o bază neutră.

Este evident că nu puteți schimba mobila odată cu sezonul, însă puteți schimba accesorizarea în funcție de anotimp. Pe o canapea albă sau nisipie, câteva perne colorate sau un pled ornamental, pot transforma rapid atmosfera. Așezați din loc în loc și câteva vaze în tonuri revigorante (roz, turcoaz, fistic, lila, etc.) și veți vedea cum decorul se transformă sub ochii dumneavoastră.

decoruri solare
Sursă foto: Pinterest

#3 Opere de artă cu valoare sentimentală.

Cu toții ne-am dori poate în casă un tablou al unui pictor celebru, dar din raționamente financiare nu ne putem îndeplini acest deziderat. Ce e de făcut? Luăm o pânză pe structură de lemn (se găsesc în mai toate hypermarket-urile, în librării și în magazinele de art&hobby, la prețuri cuprinse între 20 și 100 lei ), un set de pensule și unul de acuarele și ne jucăm! Iată mai jos o creație abstractă, vibrantă prin accentele de culoare folosite.

decoruri solare
Sursă foto: Pinterest

#4 Flori și decorațiuni marine.

Sunt flori pe toate drumurile, așa că ar fi mare păcat să lăsați vazele goale tocmai în această perioadă a anului. Lângă ele, câteva scoici și corali aduc marea mai aproape.

decoruri solare
Sursă foto: Pinterest

#5 Țesături fine = decoruri diafane.

Baldachinul este de departe unul dintre simbolurile vedetă ale verii. Dacă aveți un pat cu un cadru special pentru montarea pânzelor, e vremea să îl ornați! Dacă nu, puteți opta foarte bine pentru un baldachin. Efectul este comparabil.

decoruri solare
Sursă foto: Pinterest

#6 Pasteluri, multe pasteluri.

Îmbinați culorile, jucați-vă cu ele, nu vă fie teamă! Atâta vreme cât sunt în tonuri pastelate nu vor încărca excesiv amenajarea. Din loc în loc inserați și câteva imprimeuri pentru un plus de vitalitate.

decoruri solare
Sursă foto: Pinterest

Mai multe idei de decorare a locuinței găsiți și în secțiunile Sfaturi de amenajare și Turul casei.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here