Înainte de orice să vă spunem ce sunt plăcile terrazzo. Ei bine, sunt acele plăci frumos colorate pe care le poți combina după cum îți place și după cât de creativ te simți în momentul în care faci designul spațiului în care vor fi montate. Ele merg foarte bine într-o bucătărie cum merg și într-un restaurant, având un aspect fresh, îndrăzneț și deloc comun.

plăcile terrazzo
Sursă foto: PiatraOnline.ro

Istoria plăcilor decorative colorate de tip terrazzo începe în vechime, când ele erau realizate din ceramică și colorate de mână. În timp, fiecare cultură ce a preluat acest tip de placă a îmbunătățit-o cu propria tehnică – de la faimoasele azulejos, din Portugalia, până la plăcile colorate folosite pentru decorarea spațiilor dedicate spiritualității, din Italia.

Astăzi, procesul de fabricație asigură o rezistență excelentă. Fiecare placă este realizată din trei straturi – unul de ciment alb, altul de praf de marmură și un altul de pigmenți – care sunt turnate în masă și apoi presate hidraulic. Acest lucru asigură rezistență în timp atât la nivel de duritate, cât și de culoare.

Aflați mai multe și din clipul următor: 

Interesant de știut:

Culoarea plăcilor terrazzo și intensitatea lor rezistă foarte mult în timp deoarece este aplicată în profunzime, nu doar la suprafață cum se întâmplă în cazul altor plăci decorative.

plăcile terrazzo
Sursă foto: PiatraOnline.ro

PiatraOnline.ro, unul din cele mai mari magazine din România ce comercializează marmură, granit, piatră naturală, piatră cubică, travertin sau ardezie a realizat o infografie dedicată plăcilor terrazzo, pe care desigur le are în stoc, în care vorbește despre istoria lor, despre procesul de fabricație, despre montarea, curățarea și întreținerea lor, dar și despre spațiile în care ele pot fi combinate cu succes.

plăcile terrazzo
Sursă foto: PiatraOnline.ro

Care sunt cele mai noi tipuri de terrazzo?

În oferta specialiștilor în piatră naturală, cele mai noi plăci de terrazzo sunt Terrazzo Roșu și Terrazzo Bleu. Descoperiți însă întreaga gamă de produse și varietatea cromatică a acestor plăci apăsând AICI.

plăcile terrazzo
Sursă foto: PiatraOnline.ro

Poate v-ar mai interesa să citiți și: Tipuri de piatră decorativă

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here