Cheia succesului amenajării unui spațiu mic o reprezintă crearea unor zone coerente, cu funcționalități diferite. Altfel spus, zona de dormit trebuie să fie clar definită de cea de luat masa, iar cea de luam masa nu trebuie să se confunde cu locul în care ne invităm prietenii la o șuetă.

Începem deci prin a vă arătă o schemă de amenajare potrivită pentru o garsonieră, perfect pentru doi locatari tineri. Un cadru de ansamblu ne va ajuta să vedem mai apoi detaliile dintr-o altă perspectivă.

amenajare spatii mici
Sursa: Pinterest

După cum spuneam delimitarea spațiilor în funcție de utilitatea lor este esențială. Dacă tot locuim într-un spațiu restrâns, măcar să o facem cu stil.

amenajare spatii mici
Sursa: Pinterest

Gândiți în afara șabloanelor! Ce dacă aveți o chicinetă și nu o bucătărie cât una a unui restaurant de lux!  Deschideți-o către zona de dining pentru a da o mai mare lejeritate spațiului, dar creați măcar o separare vizuală între cele două spații. O plantă poate rezolva situația, împrospăta aerul și colora decorul. 3 în 1!

amenajare spatii mici
Sursa: Pinterest

Dacă structura de rezistență a pereților nu vă permite realizarea unui spațiu deschis, în care bucătăria să comunice cu zona de luat masa, atunci puteți opta pentru amenajarea de mai jos. Tablourile de pe pereți aud din stilul camerei de zi în spațiul de gătit, gându-i un șarm aparte. Una astfel de decor este potrivit celor care nu petrec foarte mult timp în bucătărie și care nu dețin foarte multe unelte, vase și mirodenii.

amenajare spatii mici
Sursa: Pinterest

Chiar dacă aveți balcon la apartament, nu îl umpleți cu grătarul de uscat rufe. Optați pentru un uscător. Astăzi există numeroase modele de mașini de spălat cu uscător încorporat, perfecte pentru cei care locuiesc în spații restrânse. Iată cum într-o debara înghesuită poate fi amenajat un spațiu dedicat exclusiv spălatului de rufe.

amenajare spatii mici
Sursa: Pinterest

Băile mici sunt frecvente, mai ales în blocurile și casele vechi. Dar asta nu este un motiv să nu fim creativi. Un tapet cu model mare imprimă o alură chic toaletei.

amenajare spatii mici
Sursa: Pinterest

O altă problemă frecventă a locatarilor de la bloc o reprezintă balconul stil vagon. În cazul în care clasicele dulapuri până în tavan nu vă reprezintă, crearea unui spațiu inspirat din farmecul Marocului este ideal pentru momentele de relaxare.

amenajare spatii mici
Sursa: Pinterest

Veți să vedeți ce alte stiluri de amenajare s-ar potrivi locuinței dumneavoastră, atunci vizitați secțiunea home decor.

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here