Spread the love

La cursurile de professional organizer pe care le-am urmat am învățat multe, dar cel mai important aspect pe care mi l-am însușit este că nu există soluții universal valabile și că fiecărui client trebuie să îi creezi una pe cât de eficientă, pe atât de ușor de asimilat.

De data aceasta eu sunt și specialistul în soluții de organizare și clientul, iar misiunea a fost regândirea amenajării băii, integrând curiozitățile unui băiețel tot mai autonom (când scriu acest articol, Alex are un an și două luni). Bonusul proiectului: cele două pisici! :)

Pasul 1:

Am eliminat din schemă toate obiectele considerate nesigure pentru copil: savoniera ceramică, coșul de gunoi fără capac, oglinda cu picior, depozitarele cu farduri, oje și alte nimicuri de baie la care ar putea ajunge, litiera descoperită. Acum totul este închis și acoperit, fără a abuza însă de sistemele baby-proof. Intenția noastră nu este ca Alex să nu atingă nimic în spațiul acela, ci, dimpotrivă, să experimenteze, să se acomodeze cu el și să nu mai fie curios. Pentru că e în faza în care duce orice în gură (ar mânca și boabele pisicilor dacă l-am lăsa, dar de ele vă povestesc mai târziu), încercăm să avem grijă să eliminăm din decor elementele pe care le-ar putea ronțăi sau, și mai rău, înghiți.

Pasul 2:

Am înlocuit lucrurile eliminate la pasul 1 cu altele mai potrivite pentru interacțiunea cu copilul. Acum avem un coș de gunoi cu capac, deci nu mai bagă mâna în el la fel de ușor, savoniera ceramică s-a transformat într-un dispozitiv de plastic pentru săpun lichid, iar în cadă am pus un covoraș antiderapant pentru a evita accidentările nedorite. Și pentru că la duș nu vrem să sară chiar toată apa pe afară, am montat și o perdea de baie (deci mai puține șanse de alunecare și la ieșirea din cadă).

Ah și încă un aspect important: capacul vasului de toaletă e tot timpul lăsat. Am început să facem asta după ce am găsit jucării aruncate acolo. Momentan nu știe cum se ridică sau nu poate, deci suntem în siguranță! :)

Pasul 3:

Am pus toate soluțiile de curățenie la loc sigur. Chiar dacă Alex nu intră în baie nesupravegheat, am luat toate produsele de curățenie (soluții de WC, pentru curățarea oglinzii, a căzii, a chiuvetei etc.) și le-am pus într-un dulap la care nu ajunge. Restul soluțiilor pe care le folosesc prin casă sunt toate într-o cutie mare cu capac securizat.

Ce fac pisicile?

Pentru că baia de care vorbesc în acest articol era cea în care o acomodasem pe prima pisică, am introdus-o treptat în spațiu și pe a doua. Așa că acum folosesc aceeași litieră (Slavă Domnului!) și au trecut de la un model clasic, fără capac, la unul acoperit și cu ușă rabatabilă. Partea foarte bună a acestui fel de litieră (costă între 70-150 lei din ce am observat pe la pet shop-uri) este că păstrează mare parte din nisip în interior, deci mai puține granule de Silicat pe gresie. Și pentru că are ușă, copilul nu mai este tentat să se ducă să bage pumnii în toaleta pisicilor. Ura!!! :)

Sacii cu mâncare și nisip sunt toți securizați cu clești alimentari, iar boabele de zi de zi sunt puse într-un borcan cu clemă. Singura chestiune stresantă care a mai rămas la vedere este a bolurilor cu mâncare, din care Alex tot încearcă să fure. Dar rezolvăm problema închizând ușa atunci când el este în preajmă. În rest e mereu deschisă pentru copiii cu blană. Și așa le-am pus porți pe scări prin care trebuie să se furișeze. :)


Poate ți-ar mai plăcea să citești și:


Dacă articol de mai sus ți-a fost util, distribuie-l te rog și cu prietenii în orice formă dorești. Iar idei de ținere în ordine a lucrurilor, a casei ori a biroului găsești în secțiunea Organizare.


Spread the loveFOLLOW ME ON INSTAGRAM @DIANAMIHAILA.RO