Proiect DIY: Cum iti faci propriile ghivece decorative

Dacă v-ați decis să vă apucați de amenajarea balcoanelor și teraselor, următorul tutorial îl veți găsi de-a dreptul util.

Ușor de făcut și cu un impact vizual mare, proiectul DIY de realizare a unor ghivece decorative va fi chiar distractiv de făcut atunci când aveți cam 15 minute libere și materiale la dispoziție.

De ce aveți nevoie:

  • materiale cu imprimeuri vesele;
  • foarfecă;
  • adeziv;
  • centimetru;
  • cretă de croitorie.
tutorial
Sursă foto: Lulu’s

Cum procedați:

Pasul 1: Măsurați diametrul ghiveciului în partea sa superioară, apoi, la dimensiunea obținută, adăugați un 4 cm în plus. Vă vor fi foarte utili atunci când veți lipi materialul pe ghiveci, care trebuie să se suprapună un pic, pentru a evita întrezărirea spațiilor goale.

Pasul 2: Pentru a nu avea un exces de material în partea de jos a ghiveciului, luați din nou centimetrul, măsurați această suprafață (+1 cm) și apoi tăiați din material un patrulater cu o înălțime cu circa 5 cm mai mare decât a vasului. Cum? Foarte simplu! Odată stabilite dimensiunile de la gura ghiveciului și de la baza sa, plus înălțimea, decupați un dreptunghi de mărimea celui mai mare diametru (nu uitați de cei 4 cm în plus!). Așezați-l pe o suprafață plană cu  laturile mici în sus, după care pliați țesătura în două (ca și când ați închide o carte) pentru a stabili mijlocul său (un reper foarte important). Suprapuneți peste mijlocul imaginar dimensiunea bazei, astfel încât și de o parte și de alta a lui să aveți aceeași mărime. Pornind din colțul drept al bazei inferioare, tăiați oblic mergând către colțul drept din partea superioară. Faceți același lucru și pe partea stângă. Veți obține practic o piramidă inversată fără vârf.

Pasul 3: Aplicați pe toată suprafața ghiveciului adeziv special pentru obiecte ceramice (găsiți în magazinele de DIY) sau unul care este potrivit pentru suprafețe diverse. Dacă are uscare rapidă, aplicați treptat, pe măsură de înfășurați ghiveciul în materialul textil.

Pasul 4: Lăsați vasul la uscat 5-10 minute, înainte de a pune în el plantele preferate.

Important:

Nu acoperiți baza ghiveciului, pe unde se scurge surplusul de apă. Lichidul în exces poate face rău florii, iar, pe de altă parte, udă aproape în permanență, această parte a țesăturii ar putea putrezi. 

Acesta nu este singurul model de ghiveci despre care am scris. Dacă vreți să ornați unul vopsindu-l în apă, dați click AICI. Pentru mai multe tutoriale vizitați secțiunea Proiecte DIY, iar numeroase idei de decorare a curților și grădinilor aveți în categoria Casa & Grădină.


Poate v-ar mai plăcea să citiți și:

Numere de masă în ghiveci

7 idei geniale pentru un grădinărit eficient și sănătos

Proiect DIY: Ghiveci vopsit în apă


Dacă v-a plăcut articolul distribuiți-l și cu prietenii dumneavoastră.

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here