Treaba unui proprietar de casă nu se termină odată cu finalizarea lucrărilor de construcție, ci mai degrabă de abia atunci începe. Pentru că întreținerea unui imobil este mult mai amplă și mai solicitantă decât ridicare lui, este important să știm ce trebuie să facem după ce ne-am mutat în noua noastră locuință.

De această dată ne vom focaliza pe fațadele și pe terasele din lemn, pe care le putem proteja cu ajutorul lacurilor de exterior, a vopselei și a uleiului pentru lemn. Toate oferă protecție împotriva apei și a radiațiilor ultraviolete și previn înnegrirea, uscarea și fisurarea lemnului expus zilnic la schimbările de temperatură.

Un studiu al Hornbach a arătat că românii preferă în special lacurile, în nuanțe incolore, de nuc, palisandru, mahon şi wenge. Tendința de a adopta culori deschise, convenţionale se păstrează şi când vine vorba de  selecţionarea lemnului, unde stilul predominant este cel rustic, caracterizat de tonuri deschise, cât mai naturale.

Lacurile reprezintă o bună opţiune şi pentru protecţia parchetului, căruia îi pot oferi un luciu mătăsos, rezistent în timp la abraziune şi murdărie, afirmă Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România.

îngrijirea lemnului
Sursă foto: Hornbach

Pentru articolele din lemn din exteriorul locuinţelor, retailerul recomandă și lacuri şi lazuri pe bază de apă, a căror performanţă este mult mai ridicată atât la nivel de culoare, cât şi din perspectiva durabilităţii.

Avantajul acestor produse este chiar în compoziţia lor. Astfel, lacurile pe bază de apă nu umflă lemnul, cantitatea care pătrunde în interior fiind foarte mică, iar spre deosebire de produsele clasice pe bază de solvent, lacurile aderă mai uşor pe suport, iar luciul va fi menţinut pe o perioadă îndelungată, a completat reprezentantul companiei.

Pentru o gamă mai largă de întrebuinţări, se poate folosi lazura hibrid cu efect perlat, o inovaţie în domeniu care, datorită micro-pigmenţilor ce pătrund în profunzimea lemnului, garantează o protecţie îndelungată pentru o perioadă de până la șapte ani.

Pentru eficientizarea procesului, pregătirea suprafeţei înainte de aplicarea produsului este cel mai important aspect. Astfel, este necesar ca lemnul să fie şlefuit, să nu prezinte urme de grăsime sau praf, iar ulterior să primească un strat de grund. Odată parcurşi aceşti paşi, lemnul este pregătit pentru tratamentul protectiv, a încheiat Mugurel-Horia Rusu.

În aprilie, clienţii Hornbach pot vizita o expoziţie dedicată metodelor de protecţie şi îngrijire a suprafeţelor din lemn, cu ajutorul cărora se menţine nu doar naturaleţea şi culoarea, ci şi aspectul de nou al obiectelor. Tot în această lună, retailerul oferă și informații detaliate despre cum să îți transformi balconul într-un spațiu de relaxare.

În cazul în care v-a plăcut articolul despre îngrijirea lemnului, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

Vrei sa-mi dai prietenia?

În schimb îți voi trimite tutoriale, idei de amenajare și oferte pentru casă, grădină și familie. Nu prea des, dar nici foarte rar. Cât să ne fie dor, dar să nu uităm unul de altul! 🙂

Informatiile furnizate sunt confidentiale. Te poti dezabona in orice moment doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here