Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

3 MOTIVE SA CRESTEM CACTUSI

01.08.2016

Cactușii fie îți plac, fie nu! Aspectul lor spinos nu e pentru toată lumea. Ce să mai zicem de flori, care, e drept, dacă apar sunt frumoase, dar acest lucru nu se întâmplă prea des. Și atunci de ce să creștem cactuși?

cactusi si plante suculente

Sursă foto: Pinterest

Specialiștii Hornbach în plante exotice spun așa:

  1. cactușii – și plantele suculente în general – reduc efectul undelor electromagnetice emise de televizoare și monitoare, dacă sunt plasate în apropierea lor;
  2. în timpul nopții, aceste tipuri de plante produc oxigen, iar ziua monoxid de carbon, fiind deci potrivite pentru îmbunătățirea aerului din dormitor.
  3. au un aspect exotic și rezistă foarte bine la temperaturi ridicate, prin urmare se întrețin ușor chiar și în zilele toride de vară.

De știut:

Plantele suculente sunt acele soiuri care au frunzele și/sau tulpinile groase ca urmare a rezervelor de apă pe care și le fac pentru a supraviețui în perioadele aride. Pe lângă cactuși, un exemplu foarte cunoscut de plantă suculentă este aloe vera. Găsiți mai multe informații despre familiile lor AICI.

Iată mai jos câteva idei de decoruri în care plantele suculente și-au găsit bine locul.

cactusi si plante suculente

Sursă foto: trendy-interiors.com

cactusi si plante suculente

Sursă foto: design-milk.com

cactusi si plante suculente

Sursă foto: designingcity.com

cactusi si plante suculente

Sursă foto: goodhousekeeping.com

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)