Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

3 uleiuri sanatoase pentru par

31.08.2016

Recunoscute pentru proprietățile lor ce asigură îngrijirea părului, a pielii și a unghiilor, uleiurile vegetale sunt produse pe care experții din industria frumuseții și sănătății le recomandă constant celor care preferă remediile naturale. Multe dintre ele stau și la baza produselor realizate în laborator, care și-au dovedit deja eficiența în rezolvarea unor probleme comune precum hidratarea podoabei capilare sau a mâinilor.

uleiuri vegatale

Sursă foto: vegis.ro

Trio-ul minune de uleiuri pentru păr: ricin, argan, cocos

Uleiurile de ricin, argan și cocos sunt cunoscute a avea rezultate excelente în îngrijirea părului deteriorat, uscat și lipsit de vitalitate, iar măștile realizate din ele sunt considerate remedii minune. Iată ce spun experții Vegis despre acestea.

La ce e bun uleiul de recin

Cunoscut de secole pentru calitățile sale în întreținerea părului uscat ori deteriorat, uleiul de ricin poate fi aplicat în cantități foarte mici, fără a fi nevoie de spălare, iar efectele sunt vizibile imediat. Acesta ajută la stimularea creșterii și întăririi firului de păr datorită acidului ricinoleic conținut. Aplicat pe părul uscat și/sau deteriorat, previne despicarea firelor și le redă strălucirea.

La ce e bun uleiul de argan

Uleiul de argan este uleiul vegetal cel mai bogat în vitamina E. El combate deshidratarea, este antioxidant și previne apariția ridurilor, iar pentru păr ajută la netezire și hidratare, oferind un aspect revitalizat. Numit și “aurul Marocului”, este folosit adesea în măștile cosmetice pentru păr.

La ce e bun uleiul de cocos

Conținut într-o multitudine de cosmetice pentru păr și având un miros foarte plăcut, uleiul de cocos poate fi utilizat în stare pură ca și mască, balsam de păr sau ser de vârfuri, cu efect imediat antielectrizare și descâlcire. Folosit cu regularitate, prin masaj zilnic al scalpului, uleiul de cocos accelerează regenerarea și creșterea firelor de păr.

Dacă acest articol cu informații despre uleiuri sănătoase pentru păr v-a fost util, distribuiți-l și cu prietenii.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)