Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Modalitati de decorare a scarilor

06.01.2014

Pe lângă evidenta lor componentă funcțională – leagă două spații – scările sunt și o zonă extrem de ofertantă din punct de vedere decorativ. Folosește-o la maxim pentru a uni stilurile dintre nivelurile casei. Dacă nu ai încă idee în ce fel să faci asta, iată câteva sugestii.

#1 Tapetează pereții de pe casa scării cu poze vechi, cu portrete de familie și cu afișe. Înrămate vor căpăta un aspect unitar.

#2 Intercalează opere de artă printre fotografii înrămate. Tablourile nu sunt doar pentru principalele încăperi ale casei. Ele dau o notă de eleganță oriunde sunt agățate.

#3 În categoria lucrurilor agățate pe casa scării se mai înscriu și certificatele moștenit, manuscrisele sau hărțile, dar și obiectele cu valoare sentimentală.

#4 Dacă ideea de a îmbrăca pereții scării cu tot felul de lucruri nu îți surâde, încercă să le dai un plus de personalitate printr-o traversă colorată. Sau în tonurile pe care le consideri potrivite decorului.

#5 În cazul în care pictatul este unul dintre hobby-urile tale, atunci treptele pot fi un bun loc de exercițiu. O variantă ar fi să le vopsești în diferite culori sau să încerci o restilizare ceva mai complexă.

#6 Dacă ai suficientă răbdare, poți acoperi treptele cu linoleum. Ai grijă să optezi pentru un model antiderapant, pentru trafic intens.

#7 Pentru a da o notă de unicitate spațiului, alege un autocolant cu mesaj personalizat. Este simplu și ieftin, un mesaj standard costând în medie 50-90 de lei.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.