Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

8 sfaturi de organizare a frigiderului

23.08.2017

Știi de ce este importantă organizarea frigiderului? Pentru că îți este mai ușor să îl cureți și, totodată, pentru că poți vedea în orice moment ce provizii ai și ce cumpărături mai sunt necesare. Știind în permanență ce să cumperi, când și cât, vei reduce considerabil cantitatea de hrană alterată pe care o arunci la gunoi. Ce înseamnă asta de fapt? Economii importante pentru bugetul familiei.

Sunt câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a păstra frigiderul în ordine. Uite 8 recomandări:

Nr. 1

Folosește coșuri și caserole, pe cât posibil transparente, pentru a sorta alimentele și a vedea conținutul lor. Nu amesteca fructele cu legumele sau cu produsele din carne pentru că împreună riscă să de deterioreze mai repede.

Nr. 2

Pune legumele și fructele în compartimentele speciale ale frigiderului (cool/fresh boxes), nu pe rafturi acolo unde stau oalele cu hrana preparată în casă, spre exemplu.

Nr. 3

Etichetează recipientele din frigider pentru a ști conținutul lor și termenul de valabilitate. De pildă, dacă ai o caserolă cu brânză de țară, scrie pe ea data la care ai cumpărat-o.

Nr. 4

Sticlele, borcanele și cutiile de lapte încearcă pe cât posibil să le ții pe ușa frigiderului.

Nr. 5

Câteva dispozitive rotative dau acces rapid la borcanele care altfel rămân uitate cât mai în spate pe rafturi. Aceleași dispozitive pot fi folosite și pentru a așeza condimentele pe ele și a ține astfel în ordine dulapurile bucătăriei.

Nr. 6

Dacă sunt sticle prea mari care nu încap pe ușa frigiderului și trebuie depozitate pe rafturi, așează-le sub formă de piramidă pentru mai multă stabilitate.

Nr. 7

Pentru a se păstra proaspete mai mult timp, mezelurile desfăcute pot fi păstrate în dispozitive din sticlă sau plastic. Sau prinse cu clești ambalajele în zona în care au fost desigilate.

Nr. 8

Pune pe primul raft toate produsele ce trebuie consumate primele: lactate, mâncare gătită, mezeluri etc. Dacă ai copil, folosește unul din rafturi exclusiv pentru a-i păstra hrana. Poți face același lucru și dacă ții regim și vrei să îți fie mai ușor să urmărești meniul zilnic.


Important:

Fiecare produs care ajunge la gunoi pentru că nu a fost consumat în timp util este de fapt o risipă de bani. Imaginează-ți că nu arunci în coș un iaurt alterat, ci 5 lei cu care ai fi putut cumpăra un pepene proaspăt, o specialitate de panificație sau o înghețată.


Am scris și un articol despre cum cureți ușor frigiderul. Sper să îți fie de folos, la fel ca și acesta despre organizarea frigiderului. De ce scriu astfel de articole? Pentru că sunt professional organizer autorizat. Mai multe articole asemănătoare găsești în secțiunea Organizare.

Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Și hai și în grupul cu idei de organizare unde poți obține soluții adaptate stilului tău de viață.

Avatar

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)