Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Câte calorii topim când facem curățenie

27.12.2019

Când nu ai chef să faci curățenie, amintește-ți câte calorii poți pierde derulând activități casnice. Unele dintre ele echivalează cu un antrenament susținut la sală.

Spre exemplu, o oră de tuns iarba ori de dat zăpada cu lopata ne scapă de circa 400 de calorii, iar spălatul băii de 350. Grădinăritul topește aproximativ 300 de calorii, iar călcatul între 150 și 200. Iată și alte cifre de la Good Housekeeping Institute.

Un grafic extins am găsit și pe lifescience.com, cu calcule făcute pentru 30 de minute de efort casnic, pentru un bărbat de 90 kg și o femeie de 75 kg. De pildă, în timp ce te muți și cari cutii poți topi aproximativ 400 de calorii.

 

Din infograficele happycleans.com am aflat că spălatul autoturismului arde peste 200 de calorii, iar ștersul prafului circa 170.

happycleans.com

happycleans.com

Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)