Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Cum alcatuiesti un album foto. 3 idei usoare!

25.03.2016

Albumele foto pot fi un minunat cadou, dar  și un excelent proiect de familie. Într-o zi ploioasă ori la un sfârșit de săptămână când nu v-ați făcut niciun program de ieșit din casă, puteți să creați împreună cu cei dragi albumul perfect din poze adunate de-a lungul anilor.

album foto

Sursă foto: Red Box Pictures

Pentru ca proiectul să meargă mai ușor, iar la final albumul să spună o poveste coerentă de la început până la final, iată câteva sugestii:

#1 Sortați pozele în funcție de eveniment, anotimp, personaje.

Vă veți aminti mai ușor de diferite momente frumoase din viață dacă fiecare pagină a albumului prezintă un eveniment (poze de la nuntă, de la botez sau de la o zi de naștere). La fel de lin curge povestea și dacă ordonați fotografiile în funcție de sezon (poze de la mare, poze de la munte) sau în funcție de personajele imortalizate (poze de familie, poze cu prietenii, poze cu colegii, etc.).

#2 Creați secțiuni în album pentru fiecare membru al familie

OK, nu sunteți mari fani ai pusului în ordine pe tot felul de categorii. Atunci puteți crea secțiuni în album pentru fiecare membru al familiei, surprins în diferite momente.

#3 Dacă vi se pare prea greu să alcătuiți un album mare, de familie, începeți cu unele mici, tematice.

Dacă v-ați căsătorit recent ori ați făcut botezul copilului, puteți crea un album foto special pentru această ocazie. Respectați cronologia zile atunci când așezați pozele pe fiecare pagină.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)