Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Cum se face un espresso ca la carte

30.01.2016

Dacă vrei să te bucuri de o cafea preparată în stil autentic italienesc, încearcă un espresso. E cremoasă, cu o dungă fină de spumă de cafea deasupra. Băutura este un mixt de gusturi – un amestec între acrișor și acid – ce poate fi folosită ca bază pentru crearea a numeroase alte băuturi, ce au în compoziția lor lapte, vanilie, scorțișoară sau alte arome, dar și pentru prepararea de torturi și creme.

Espresso pornește de la scut, denumit și ”ristretto” și merge până la lung, ”lungo”.

cum se face espresso

Sursă foto: Philips

Cum se prepară un espresso simplu?

Espresso se face din apă filtrată sau din abur pe o bază fină de cafea. În felul acesta sunt extrase toate aromele cafelei, într-un mixt echilibrat. Băutura poate fi produsă într-o varietate de moduri, în diferite mașini, ce creează tipuri și volume diverse. Astăzi, espressorul este cea mai ușoară cale pentru a obține un espresso perfect ca aromă și gust acasă. Mai ales că își ia automat cantitățile de care are nevoie. Am testat și a funcționat pe un espressor Saeco Minuto, de la Philips.


Iată ce rezultă dacă mixăm espresso cu lapte sau înghețată:

Espresso + lapte = Cafe latte

Espresso + înghețată = Ice Coffee


Dacă v-a plăcut articolul despre cum se face un espresso ca la carte, distribuiți-l și cu prietenii.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)