Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

De ce nu fac organizare la domiciliu, la cerere

20.04.2019

Pentru cei mai mulți dintre noi conceptul de organizare se asociază cu locuința și cel mai adesea cu dressing-ul. Chiar dacă subiectul este mai vast de atât și merge până la relația cu arhitectul și cu designerul pentru crearea unui flux eficient al casei, e bine că există acest punct de pornire.

Oricine face meseria asta îți va spune că ordinea era în natura sa dintotdeauna. Și asta e bine! Căci organizarea se învață și se menține în timp, e precum stilul alimentar sănătos. Dar, la fel, este ceva ce eu cred că poți deprinde în orice moment la vieții, dacă ai un pic de răbdare și/sau pasiune pentru asta. În fond, organizarea se reduce la metode, repetiție și adaptabilitate. Aș mai putea înșirui câteva, dar să rămânem la 3 caracteristici.

Dacă îmi urmărești blogul de dinainte de momentul certificării IAP, din 2017, știi deja că sunt jurnalist. Am studiat pentru asta și fie că sunt sau nu parte dintr-o redacție, rămâne meseria mea pentru totdeauna. Deci pentru mine totul începe de la conținut. De asta am și făcut cursul, să scriu mai bine despre ceva ce mie am simțit că îmi este firesc să povestesc.

Așa că extensiile ce au venit poveștii acesteia, a specialistului în organizare, au fost evenimentele, workshop-urile și senzaționalul grup de Facebook. Îmi place să vorbesc despre soluțiile învățate în sistem american, nordic sau asiatic într-o manieră integrată. Și, bineînțeles, adaug și metodele mele, cele pe care le folosesc în locuința mea, cărora le-am testat eficiența în timp și le-am dat chiar și nume (regula lui U, regula lui L, cu variantele lor îmbunătățite, raftul dezordinii, depozitarea în zigzag, controlul cantităților…). :) De ce? Pentru că nu există variante universal valabile și oricât de mare fan KonMari ai fi, de pildă, privită în detaliu, metoda nu ți se potrivește 100% numai dacă iei în calcul diferențele culturale. Prin urmare, ai nevoie de alte idei să rezolvi ce nu ai rezolvat cu tehnica japoneză.

De ce nu fac organizare la domiciliu?

Este o chestiune de siguranță! Așa e firea mea! Nu pot intra în case necunoscute așa, oricum. Chiar dacă sunt filtre de selecție, precum interviul inițial și consultanța online, aleg să fac proiecte de home organizing doar pe bază de recomandare. Dar aceasta este o activitate secundară pentru mine. Niciodată obiectivul nu a fost să mă las de scris și de producție media și să fac exclusiv organizare la domiciliu. Nu am vrut să îmi schimb meseria, doar am updatat-o. :)


Pentru mine principalul focus este pe comunitate, pe proiecte editoriale și pe cele de caritate și sustenabilitate pe care le putem susține împreună prin redirecționarea surplusului către mai bine.


Uite câteva resurse gratuite:

Sunt foarte sigură că vor apărea tot mai multe persoane care să ofere astfel de servicii de organizare la domiciliu și este foarte bine. E o piața mare cu o cerere pe măsură! Tot ce pot eu să îți recomand despre alegerea unui astfel de furnizor este să știi la rându-ți de unde vine.

Avatar

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)