Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Depozitarea piramidală, super eficientă pentru organizarea casei și a biroului

10.02.2020

Organizarea piramidală este potrivită în special în corpurile de mobilier cu rafturi în care distanța dintre polițe este relativ mare. Așezate pe verticală, obiectele au o amprentă unică, lăsând loc de manevră. Ea funcționează și în sertarele bufetului din bucătărie ori pe polițe, birouri sau mese. 

În plus, dispunerea sub formă de piramidă este un bun mod de a crea categorii, fiind una dintre regulile de bază ale organizării.

Unde putem folosi depozitarea piramidală?

1. În bucătărie

Seturile de oale, caserolele sau castroanele devin mai ușor de identificat și de utilizat dacă sunt grupate de la mare la mic și sunt așezate precum o piramidă. Metoda este bună și pentru capace, tăvi, tacâmuri sau căni și este eficientă atât pe polițele montate la vedere, cât și pe rafturile din dulapuri. La fel pot sta și recipientele pe care le stocăm în sertarele bufetului.

2. În bibliotecă

Dacă ordonarea tematică ori cea în funcție de autor și de titlu este prea complicată, optăm pentru varianta simplă, dar de mare efect din punct de vedere estetic. Depozitarea piramidală rupe monotonia din bibliotecile în care cărțile stau cel mai adesea înșirate, dispuse ascendent ori descendent.

Metoda este eficientă și pentru a stoca jocurile de tip puzzle sau board game.

>> Citește și 5 principii pentru organizarea casei<<

3. În/pe birou

Se poate folosi și pentru obiectele de papetărie (agende, post-it-uri etc.), dar și pentru cataloage și device-uri ce trebuie să se găsească la îndemână (tabletă, telefon, calculator etc.). Depozităm piramidal atât pe masa de lucru, cât și în zonele de arhivare ale biroului.

4. În dulap

Atunci când stivuiești, dar pachetele de haine nu au dimensiuni egale, pune-le sub formă de piramidă și astfel nu se vor mai răsturna. În plus, indiferent din ce punct scoți o haină, baza rămâne întotdeauna cea mai mare. ;)

Îți las mai jos și alte metode utile pentru dulapul cu haine:


Bonus:

Descarcă gratuit Calendarul + fișele de organizare


Dacă nu știi de unde să începi cu organizarea, vizitează pagina cu resurse gratuite și link-uri utile.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. :)

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte multe articole se vor transforma în conținut video.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)