Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Despre aplicații mobile și organizarea pe plan personal

09.12.2019

Organizarea există în multe aspecte ale vieții. Pe unele le-am descoperit intuitiv, pe altele le-am documentat jurnalistic, dar pe toate le-am aprofundat specializându-mă ca professional organizer. Mulți asociază domeniul cu locuința și la o scară mai mică și cu dressing-ul. Dar organizarea ”trăiește” și în afara casei, pe plan personal fiind cea care ne ajută să gestionăm mai bine timpul, banii, resursele și chiar relațiile interpersonale. Iar la birou ne face mai productivi, mai incluzivi, mai adaptați la sistem și la echipă pentru a avea în cele din urmă performanțe mai bune la nivel individual și de grup. Despre cele 3 mari paliere ale organizării am povestit pe larg în acest articol.

Sursă foto: Unsplash

Din sondajul pe care l-am realizat cu privire la modul în care obișnuim să ne organizăm a rezultat că, după eforturile pe care le depunem pentru păstrarea în ordine a casei, cele mai mari bătăi de cap le avem când trebuie să folosim eficient timpul și banii. Dacă la prima problemă, locuința și spațiile sale, ordinea vine din găsirea metodei potrivite de sortare și stocare și din crearea unui flux firesc al spațiului, la cele din urmă este mai mult o îmbinare între tradițional și modern. Și îți explic imediat la ce mă refer!

Aproape de fiecare dată când vine vorba de gestionarea banilor vine vorba și de gestionarea timpului. Și invers! Cele două elemente merg mână în mână și îți dau poate unul dintre cele mai simple exemple: plățile online cu ajutorul aplicațiilor mobile. Economia de timp ce rezultă din utilizarea lor este evidentă: nu te mai deplasezi să achiți facturile, deci nu mai stai pe drum; în plus, te poți informa ”de la distanță” cu privire la facturi, oferte ș.a.m.d. Sau nu mai mergi în magazin pentru a face cumpărăturile, ci le primești la ușă, prin curier. Iar când nu mai petreci la fel de multă vreme în trafic este evident că nu mai consumi la fel de mult.

Sursă foto: Unsplash

Prin urmare, aplicațiile sunt o parte modernă a organizării pe plan personal! Partea tradițională presupune păstrarea unui jurnal fizic de activități și cheltuieli, care să ne arate pe ce se duc cel mai adesea finanțele și câte minute/ore/zile consumăm pentru activitățile curente (cumpărături, plata utilităților etc.). Studiindu-l putem decide dacă este loc de schimbări și de îmbunătățiri.

Plătind online diferite produse sau servicii poți beneficia și de discount-uri ori de premii de fidelitate. Dar contorizăm aceste aspecte la capitolul ”Bonus”, căci unele dintre ele nu au caracter continuu.

Să luăm un exemplu concret: aplicația Apa Nova București, disponibilă atât în GooglePlay, cât și AppStore. Te ajută să plătești facturile, să transmiți indexul, să vezi istoricul de consum și să afli informații despre companie.

Poți chiar programa o întâlnire sau poți sesiza o avarie sau o neregulă descoperită.

Dacă dorești, poți verifica din aplicație care este calitatea apei în fiecare sector sau poți chiar testa calitatea apei extrasă dintr-un puț sau o fântână. Pentru aceasta este necesar doar să urmezi cei 4 pași din aplicație pentru a comanda un kit de testare pe care îl poți ridica de la sediul companiei sau îl poți comanda prin curier oriunde în țară.

Premii pentru clienți:

Aplicația folosită pentru exemplificare are și componenta de recompensare și fidelizare despre care scriam mai sus. Se numește Robinetul de premii și îți poate aduce instant carduri de cumpărături și vouchere sau șansa de a te înscrie în tragerea la sorți, vei vedea detalii mai jos.

Prin tragere la sorți, premiile sunt mai consistente de atât.

Dacă vrei mai multe sfaturi și idei de organizare pe plan personal, rezidențial și profesional, hai în comunitatea mea de pe Facebook, cea mai mare din România, recunoscută pentru calitatea sa în cadrul Facebook Women Community Leadeship Meeting. Respectul, empatia și bunul simț sunt reguli ale casei! :)

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)