Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Organizarea hainelor: Depozitarea in zigzag

14.01.2019

Da, organizarea este simplă și ieftină! Nu mai amâna punerea în ordine a hainelor pentru că îți lipsesc nu știu ce sisteme pe care le-ai văzut pe net și în magazine. Te poți descurca foarte bine cu ce ai dacă adopți stilul corect de depozitare. 

Gândesc metode de stocare a lucrurilor cu mult înainte de a deveni professional organizer. Fiecare cu pasiunile lui! :) După Regula lui U, Regula lui L sau Raftul dezordinii, am ajuns la concluzia că o depozitare în zigzag este super eficientă când alegi să stivuiești. Iar sondajul referitor la obișnuințele de organizare ale românilor, realizat la finalul anului 2018, mi-a arătat că mulți avem mobilier cu rafturi în casă.


Avantajul depozitării în zigzag: stivele nu se mai destabilizează și nu mai cad!


Depozitarea în zigzag o folosesc preponderent în dulapul copilului, pentru pantaloni, bluze și pulovere. În sertare, hainele stau vertical, conform metodei KonMari.

Zigzag la pantaloni

Pantalonii pot fi pliați în două sau în trei și puși alternativ o pereche cu tivul în stânga, o pereche cu tivul în dreapta.

BEFORE

organizarea in zigzag a hainelor

AFTER

DEPOZITARE IN ZIGZAG

Zigzag la bluze și pulovere

Diferența este că, odată împachetată, o bluză o pui cu fața în sus, iar pe următoarea cu fața în jos. Astfel, părțile mai înalte ce se formează acolo unde sunt pliate mânecile alternează. Pentru a depozita în zigzag, bluzele trebuie împăturite la jumătate și nu în trei și apoi în două, cum sunt în magazine. Dacă optezi pentru ultima variantă de împachetare, atunci faci zigzag ca la pantaloni, un guler către spatele dulapului, altul către față.


Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

#MareaOrganizare – 31 de proiecte pentru întreaga casă

15+ trucuri pentru o casă organizată

Descarcă gratuit: Calendar + planner pentru activități și bani


Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. :)

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)