Diana Mihaila - Primul blogger-specialist in solutii de organizare din Romania

Professional Master Organizer in training. Creatoarea proiectului #MareaOrganizare.

Organizatoare sub 10 lei bucata luate de la PEPCO

03.05.2018

Îmi place PEPCO. Îl consider un brand convenabil și corect. Cumpăr constant de acolo tot felul de organizatoare și recipiente pentru casă, care în timp au rezistat mulțumitor de bine. Cel mai recent am plătit aproximativ 50 de lei pentru un suport de făcut cuburi de gheață, trei tipuri de cârlige și un coș cu 3 separatoare interne.

Suportul de cuburi de gheață l-am folosit pentru a-mi organiza cerceii și lanțurile. Am tot văzut ideea asta circulând pe net și am vrut să o testez. După ani de zile în care mi-am ținut accesoriile în casete de bijuterii, în care mai tot timpul îmi era greu să găsesc o pereche de cercei dintr-un foc, am schimbat tactica. Am lăsat în cutie doar colierele și gablonțurile mari, iar piesele mici le-am mutat în acest suport de făcut gheață. L-am pus în primul sertar al comodei pe care stau toate casetele de bijuterii, deci sunt toate foarte aproape.

Cu setul format din 7 cutii gri de diferite dimensiuni (3 mici pătrate, 2 lungi și înguste și 2 mari) am reorganizat sertarul cu medicamente. De două ori pe an oricum îl verific să văd dacă a mai expirat ceva, acum însă am profitat să le și pun într-o formă mai ordonată. Partea bună cu aceste cutii este că au și un sistem de prindere între ele, astfel încât, atunci când sunt desfășurate în sertar, nu se desprind unele de altele la fiecare deschidere sau închidere. Setul a costat 9,99 lei.

Pentru a-mi organiza gențile de zi și alte mici lucruri de prin casă, am cumpărat 3 tipuri de cârlige. Cele mari, cu ventuză (9,99 lei) și o parte din cele medii (3,99 lei) le-am lipit pe interiorul ușii de la cămară/debara. Am decis să agăț acolo gențile pe care le folosesc cel mai des. Restul sunt în huse, pe rafturile din interior. Pe cele mici (3,99 lei) intenționez să le aplic prin casă, la nivelul lui Alex (19 luni), în baie, de pildă, să învețe să folosească prosopul de mâini sau pe hol, să îți pună haina.

Cutia cu separatoare, care nu a costat nici ea mai mult de 9,99 lei, am luat-o pentru a-mi organiza cosmeticele. Înainte le țineam într-un coș înalt cam de 3 degete, dar oricât de multă grijă aveam să nu se amestece toate în el, nu reușeam să îl păstrez ordonat în fiecare zi. Cutia aceasta, fiind mai înaltă, mi-a permis să creez categorii: într-una am pus fondul de ten și pudra, în alta fardul de obraz și mici doze de parfum, în a treia rujurile, iar în a patra rimel, primere și accesorii de machiaj.

Scriu toate aceste lucruri în calitate de specialist în soluții de organizare, membru al International Organization of Professional Organizers (IAPO), cu certificări în celebra metodă KonMari de stocare și depozitare și în Hygge, filosofia daneză pentru o viață împlinită. Dacă vrei să țin un workshop pentru comunitatea pe care o reprezinți ori pentru compania din care faci parte, scrie-mi la adresa de email contact@dianamihaila.ro.

Avatar

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)

error: Content is protected !!