Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Regula lui U si Regula lui L – IMBUNATATITE

18.01.2019

Știu deja că Regula lui U sau Regula lui L sunt eficiente când vine vorba despre păstrarea în ordine a hainelor pe rafturi. Grupul cu idei de organizare mi-a confirmat asta în nenumărate rânduri. Dar tot grupul mi-a spus că aceste două reguli, la prima vedere, lasă impresia că irosești spațiu. Mulți afirmăm că locul pe care îl au pentru depozitare este insuficient. A reieșit și din sondajul despre obișnuințele de organizare ale românilor, pe care l-am realizat la sfârșitul anului 2018.

Și, deși eu cred că senzație de prea puțin spațiu adesea apare pentru că nu am înlăturat tot surplusul din locuință, m-am gândit că dacă cele două reguli ar fi însușite și de cei care simt asta, cu siguranță este un progres. Doar așa pot descoperi că organizarea este simplă, ieftină, intuitivă și cu impact rapid asupra stilului de viața. :)

Să purcedem, deci!

Regula lui U spune că pe raft depozitezi 3 stive în spate, iar în față 2, lăsând centrul liber pentru a vedea ușor toate hainele. Ea se potrivește pentru rafturile late și adânci. Pentru cele mai înguste am creat Regula lui L, ce presupune să pui în plan secund 2 stive și în față una. Din nou locul gol, cel care dă impresia de risipă. Am realizat că această senzație poate fi înlăturată dacă pe acel spațiu liber așezi o unitate mobilă – un coș, o cutie – ceva ce scoți ușor, reîntorcându-te la clasicele reguli ale lui U și L.


Pentru a vedea cât mai bine ce ai pus pe raft secretul este să nu lipești stivele din față de cele din spate. ;)


Regula lui U îmbunătățită

Regula lui U îmbunătățită

Regula lui U imbunatatita, organizare haine rafturi

Regula lui U îmbunătățită

Regula lui U îmbunătățită

Regula lui U imbunatatita, organizare haine rafturi

Regula lui U

Pozele sunt făcute în dulapul fiului meu, care în acest moment are 2 ani și 4 luni. Dressing-ul lui este locul meu preferat de joacă atunci când vine vorba de testat noi soluții de organizare a hainelor. :)


Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

Organizarea hainelor: Depozitarea în zigzag

#MareaOrganizare – 31 de proiecte pentru întreaga casă

15+ trucuri pentru o casă organizată

Descarcă gratuit: Calendar + planner pentru activități și bani


Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. :)

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)