Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Schimbări rapide de decor cu ajutorul perdelelor și draperiilor

06.10.2017

Recunosc, sunt una din acele persoane care mută mobila prin casă chiar și de câteva ori pe an pentru a crea un decor nou! Un ambient împrospătat îmi dă un tonus excelent! Am o serie de scheme de amenajare pentru fiecare încăpere în parte și în baza lor fac permutări. Ca mine cred că mai sunt și alții. Nu trăiesc cu iluzia că sunt atât de… specială. :)

Dar să vă spun cinstit, asta este o cale grea de transformare a spațiului. E grea și la propriu și la figurat. Există însă o variantă mai simplă la care apelez în cele mai multe din cazuri: înlocuirea perdelelor și a draperiilor. Datorită dimensiunilor lor, schimbarea nu trece neobservată. După părerea mea, dacă ar exista un top al transformărilor rapide de decor, perdelele și draperiile ar putea conduce detașat, pentru că investiția pe care o implică nu este una foarte mare, însă efectul obținut nu poate fi ignorat.

Uite, de pildă, în casa mea sunt încăperi cu pereți albi, simpli. Acolo s-ar potrivi de minune imprimeuri, care nu doar că introduc o pată de culoare, dau și personalitate ambientului.

În cazul în care vrei ceva care nu se demodează ușor, lângă care poți adăuga culoare prin intermediul ornamentelor și decorațiunilor, alege pentru textile tonuri uni și modele estompate ori foarte aerisite. Ele nu vor fi elemente centrale ale designului, dar vor permite construcția unei scheme de amenajare în care piesele de mobilier pot fi vedete.

Perdelele îmi place să le păstrez cât mai simple, să le pot asorta ușor unui nou set de draperii. Mă tentează însă și unele translucide, cu un suav model în degrade. Exact ca aceasta!

La capitolul schimbări rapide de decor se înscriu cu succes și baghetele cu LED, ce au marea calitate de a atrage atenția fix acolo unde ne dorim: la baza galeriei, sub corpurile de mobilier ori la cornișa tavanului. Se montează ușor și pentru că sunt din polistiren, pot fi colorate în orice nuanță dorim. Am pus ochii pe niște modelele eco-friendly, un criteriu extrem de important pentru mine.

Acum că ți-am deschis apetitul pentru redecorarea cu perdele și draperii, dă un click pe sursa de inspirație a acestui articol.

Dacă ideile de schimbări rapide de decor cu ajutorul perdelelor și draperiilor ți-au plăcut, distribuie-le și cu prietenii în orice formă dorești.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)