Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Solutii de organizare a hainelor copiilor mici

17.12.2018

Dacă ai mai intrat pe blogul meu și îți mulțumesc pentru asta, sigur ai găsit pe undeva o referință la viața minunată alături de Alex, băiețelul nostru de 2 ani. Nu scriu despre parenting, pentru că nu știu să cresc alt copil decât pe al meu, dar povestesc din când în când ce lucruri mai facem împreună și cum mă învață el să mă gândesc la soluții de organizare, altele decât cele pe care le-am învățat din manual.

Uite, spre exemplu, de când Alex a început grădinița, am schimbat de câteva ori modul în care îi fac sacul dimineața. Lui îi trebuie cel puțin două schimburi pe zi, așa că am vrut să găsesc o variantă simplă nu doar pentru mine, atunci când trebuie să pregătesc bagajul, ci și pentru doamnele de la grădiniță care schimbă oameni mici pe bandă rulantă. :)

Așa am ajuns la concluzia că e mai simplu să i le pun pe seturi. Cum? Întind perechea de pantaloni, iar lângă elasticul din talie îi pun suprapuse body-ul, bluza și șosetele, apoi vin cu pantalonii peste și îndes manșeta în elastic.

Credit foto: Florin Haragas

organizare haine copii

Credit foto: Florin Haragas

Credit foto: Florin Haragas

Am prezentat această metodă și în cadrul workshop-ului ținut în magazinul OVS Kids, din Promenada Mall, un brand pe care vi-l recomand înainte de toate pentru hainele realizate din bumbac natural, obținut printr-un proces sustenabil de cultivare. Și știți deja că încurajez pe cât de mult pot un trai sustenabil prin multe din proiectele mele online și offline.

Pentru a demonstra celebra metodă KonMari de triere, împachetare și stocare a hainelor, am folosit piese vestimentare din colecția toamnă/iarnă 2018, cu țesături moi și modele atractive.

organizare haine copii

Credit foto: Florin Haragas

Credit foto: Florin Haragas

organizare haine copii

Credit foto: Florin Haragas

organizare haine copii

Credit foto: Florin Haragas

Și pentru că tot am adus în discuție metoda KonMari, o recomand în special dacă ai corpuri de mobilier cu sertare sau îi place să pui hainele pe verticală, în coșuri și cutii. Și pachețelele de grădiniță despre care scriam mai sus stau bine în cutii sau stivuite pe un raft dedicat.

organizare haine copii

Credit foto: Florin Haragas


Dacă vrei să îți ajuți copilul să fie organizat, trebuie să implementezi sisteme pe care el le poate înțelege, la care poate ajunge și pe care le poate mânui. Niciodată, dar niciodată nu te aștepta ca el să facă lucrurile la fel de bine ca tine. Nu are la fel de multă experiență! Așa că păstrează totul cât mai simplu și nu îi da prea multe variante. Și ție, ca adult, îți este dificil să alegi o bluză din alte 30. Cum crezi că i se pare lui?


O soluție simplă și funcțională este să formezi categorii. Iar pentru acele categorii să aloci locuri clare, astfel încât copilul să știe în orice moment ce are de luat și unde trebuie să pună la loc. De pildă, o cutie cu căciuli, mănuși și fulare îi poate ușura cu mult misiunea când pleacă sau vine acasă. E suficient de mare cât să o vadă și nu trebuie să fie toate lucrurile perfect stivuite în interior.

În cadrul workshop-ului am folosit în special haine de preșcolari, dar gamele OVS Kids merg până la 14 ani și pentru fete și pentru băieți. Le găsești magazinele în Ploiești Shopping City, Coresi Mall (Brașov) și Promenada Mall (București).

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)