Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Soluții moderne de securizare a locuintelor

01.02.2016

Gardul securizat, ușile cu sisteme de închidere multiple, tâmplăria de calitate sunt doar câteva modalități prin care ne putem ține locuința în siguranță. Tehnologia a mai adăugat însă și alte variante. Una dintre ele este monitorizarea video.

Făcută de noi sau de o firmă specializată de pază și protecție, monitorizarea ne poate spune dacă locuința noastră este supusă riscurilor de efracție sau furt.

 

De regulă, kiturile standard vin cu 2 până la 8 camere video, dar putem crește numărul pentru o gospodărie mai mare. Sistemele sunt potrivite și pentru monitorizarea de spații comerciale. La fel și camerele ascunse.

Camerele video de monitorizare pot transmite live imagini cu casa noastră pe internet și pe telefonul mobil sau pe tabletă, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. La cele mai multe modelele, imaginile se stochează pe hard disk. Cele de exterior funcționează la temperaturi ce variază de la -20 grade până la +60 de grade, dar sunt modele ce rezistă și în condiții extreme de temperatură și umiditate. Camerele sunt prevăzute cu sistem reglabil pentru fixare rapidă pe perete și un unghi cât mai larg de cuprindere. Pe spy-shop.ro, prețurile pornesc de pe la 600 lei și pot ajunge la sume de zece ori mai mari. Investiția nu este mică, dar se justifică mai ales dacă imobilul se află într-o zonă izolată sau cu risc crescut de infracțiuni.

Dacă v-a plăcut acest articol, distribuiți-l și cu prietenii.