Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

VIDEO: Bagajul copilului pentru o călătorie de weekend

25.06.2019

Alex are aproape 3 ani și călătorim cu el de pe la 7 luni. În kilometri am făcut de mai bine de cinci ori ocolul Pământului împreună cu el, învățând din vacanțele mai lungi și mai scurte cum să împachetăm astfel încât să fim cât mai eficienți pe drum și la destinație.

Pentru un copil de 0-3 ani inevitabil iei o geantă doar pentru scutece de unică folosință, șervețele umede, lapte, gustări, jucării etc. Este cea pe care o folosești pe drum și cu care te lasă să treci indiferent de bagajul trecut pe bilet. Pentru această geantă fiecare părinte știe de ce are nevoie pentru a face tranzitul ușor de acasă în vacanță. Deci nu voi intra în detalii despre conținutul său. Singura mea recomandare este să nu luați mai mult decât vă trebuie dacă știți că la destinație găsiți aceleași game sau echivalentul lor.

Ca specialist în soluții de organizare am învățat și am dezvoltat diverse metode de împachetare a hainelor (citește: Organizarea hainelor copiilor și părinților). Iar teoria și practica mi-au arătat că trucuri precum cele de mai jos pot fi extrem de utile:

  • Metoda de împachetare se alege în funcție de dimensiunile valizei (înălțime, lățime);
  • Necesarul de haine se stabilește mai ușor dacă formăm cât mai multe ținute cu cât mai puține haine;
  • Nu folosesc aceeași tehnică pentru a împacheta și stoca toate lucrurile din bagaj (ex: celebra KonMari nu merge oricând și în orice situație doar pentru că se știe despre ea că este compactă);
  • În vacanțele active aleg haine din țesături care nu se șifonează, se șifonează greu sau nu mă deranjează că fac cute (ex: piesele vestimentare din in);
  • O planificare pe zile a ținutelor se poate dovedi foarte utilă la destinație; la fel și împachetarea direct pe seturi.

Împreună cu vola.ro am realizat o serie de clipuri cu metode de realizare a bagajului în diferite situații. Le găsiți pe pagina lor de Facebook și în articolele mele de pe blog. Acum vreau să vi-l arăt pe cel al copilului, creat pentru un week-end. Video este demonstrativ, deci fiecare îl va personaliza conform situației în care se află.


Poate ți-am mai plăcea să citești și:

Soluții de organizare a hainelor copiilor mici

7 regului de făcut bagajul într-o manieră eficientă

Cum despachetăm bagajele la destinație și ce facem cu hainele murdare


Vacanțe multe și frumoase îți doresc! Mai treci pe aici când simți că ai nevoie de un pont, două de pregătire a bagajului.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. :)

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)