Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Video: Cum faci o mini-gradina tematica

21.07.2016

De multă vreme îmi doream să fac o mini-grădină tematică. Am văzut diferite modele pe internet încât a devenit greu să mă opresc la unul. Dar am zis să încep cu ceva simplu și mai ales cu ceva ce avem cu toții la îndemână.

mini-gradina

Sursă foto: DianaMihaila.ro

Înainte de a dezvolta subiectul, să vă spun de ce am avut nevoie.

  • Baza a fost o cutie din lemn pe care o țineam deja de săptămâni bune pe terasă pentru acest proiect.
  • Pentru a nu se scurge pământul printre șipci, am tapetat cutia cu o bucată de folie (dacă plantele rezistă în terarii, teoretic pot rezista și în recipiente cu folie de grădinărit; e prima mea mini-grădină, dar am văzut tehnica la multe proiecte DIY prezentate online. Sper ca pe termen lung să nu afecteze plantele).
  • Florile le-am luat de la Praktiker și am optat pentru un mixt de begonii, viorele, Crassula (două soiuri diferite) și Fittonia.
  • Pentru a personaliza această mini-grădină, am pus printre plante o fațadă de casă realizată din piese de Lego, un copac de jucărie și un cățel din cauciuc. Jucăriile au fost în mod evident reciclate de la copiii din familie și din apropierea ei. :)

Tematica grădinii în miniatură poate fi oricare. Doar aruncați o privire prin lada de jucării a celor mici și o idee trebuie să apară.

Tot cu flori de la Praktiker am făcut și următorul proiect DIY (DIY = Do-It-Yourself), despre care puteți citi mai multe și AICI:

Iată și alte plante pe care le găsiți în magazinele retailerului:

La final, vă recomand câteva produse Praktiker bune pentru grădinărit: mănuși, ghivece ceramice, stropitori, dar și pământ de calitate și hrănitor pentru micile culturi. Eu le-am folosit deja la realizarea acestui tutorial, dar și a celui cu begoniile plantate în cutia de vin. 😉

Dacă ți-a fost util și/sau ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)