Diana Mihaila - Master Professional Organizer

Primul blogger-specialist in soluții de organizare din Romania. #MareaOrganizare.

Video: Ultra Violet, decoruri in culoarea anului 2018

25.01.2018

Pe măsură ce indivizii devin mai fascinați de culori și realizează că acestea au abilitatea de a transmite mesaje, înglobând în ele sensuri profunde, designerii și brand-urile pot folosi tot mai mult nuanțele pentru a inspira și influența, susțin reprezentanții Pantone Color Institute, cei care stabilesc culoarea anului și oferă direcții strategice pentru mărci, creatori și trend-uri.

În 2018, culoarea anului este PANTONE 18-3838 Ultra Violet, o nuanță profundă de purpuriu, asociată originalității și vizionarismului.

”Culoarea anului a început să semnifice mult mai mult decât ”ce e la modă” în lumea design-ului; este o adevărată reflexie a ceea ce este necesar în lumea de azi.” – Laurie Pressman, vicepreșidente al Pantone Color Institute

Ultra Violet este o culoare dramatică, provocatoare, misterioasă, complexă și contemplativă, ce sugerează Cosmosul, intriga a ceea ce va să vină, descoperirile viitoare. Acest ton enigmatic de mov simbolizează și genialitatea artistică și lipsa convențiilor.

Staruri iconice precum Prince, David Bowie sau Jimi Hendrix au scos în față nuanțe de Ultra Violet ca modalitate de exprimare a eului artistic.

Profunzimea lui PANTONE 18-3838 Ultra Violet simbolizează dorința de experimentare fără norme și limite, încurajând indivizii să se gândească la propria amprentă asupra lumii și să își depășească barierele prin creativitate. Dacă ne întoarcem în timp, găsim Ultra Violetul asociat cu practicile meditației și relaxării, a celor de recentrare a sinelui într-o lume bombardată de stimuli. Utilizarea luminii în tonuri purpurii în spațiile de meditație se consideră a facilita interconectarea.

Ultra Violetul în design-ul casei

Culoarea anului 2018 este fără doar și poate una plină de personalitate, de mesaj. Pe scurt, o culoare puternică. Ea se armonizează bine cu galben, muștar, verde, verde-tropical, albastru, albastru-vernil, portocaliu, ciclamen, roz și bleu. Dintre nuanțele metalice, auriul îmi place cel mai mult asociat cu acest ton, simbol al Cosmosului.

Pentru curajoși, Ultra Violet se combină cu nuanțe tari (din cele menționate: portocaliu, ciclamen, verde sau albastru-vernil). Pentru cei mai temperați, culoarea merge asociată cu pasteluri, mobilier din lemn natural și accente aurii.

Am făcut și un scurt video cu idei de amenajare cu Ultra Violet:

Cred că ți-ar mai plăcea și textele din categoriile Sfaturi de amenajare, Turul casei și Case de vedete.

Dacă articolul despre culoarea anului 2018 ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii, în orice formă dorești.

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)