Diana Mihaila - Primul blogger-specialist in solutii de organizare din Romania

Professional Master Organizer in training. Creatoarea proiectului #MareaOrganizare.

Ziua 5: Organizarea spatiului de sub chiuveta

05.10.2018

Pentru că mulți dintre noi obișnuim să folosim spațiul de sub chiuveta din bucătărie nu doar pentru coșurile de gunoi, m-am gândit că ar fi o idee bună să vedem în ce fel îl păstrăm în ordine. Știți deja că susțin un stil de viață sustenabil, așa că voi începe prin a vă recomanda să încercați să creați aici o zonă de reciclare selectivă. Nu sunt necesare recipiente mari. E bine dacă ai două, unul pentru resturi menajere și un altul pentru ambalaje. Ideal ar fi să sortăm și cartonul, sticla și metalul, dar crede-mă e un mare pas înainte dacă faci doar atât.

Aud adesea în jur că nu are sens efortul că oricum firma de salubritate le ridică la grămadă. Se prea poate, deși în anumite sectoare din București asociațiile de proprietari pot solicita colectare selectivă. Sunt și firme private care oferă alternative, trebuie doar să vedem ce variante există în zona în care trăim. Apoi, este un exemplu de dat copiilor noștri. Dacă învață să recicleze acasă, generația lor va aborda altfel acest subiect. Este esențial ca ei să înțeleagă că bateriile, corpurile de iluminat sau electrocasnicele uzate nu se pun în coșul de gunoi. Marii retaileri din zona de bricolaj și electro-IT colectează toate cele menționate.

OK, deci am stabilit ce punem și ce nu punem la tomberon, haideți să vedem ce facem cu soluțiile și recuzita de menaj care adesea stau sub chiuveta din bucătărie. Dacă ai copii mici, te rog din suflet să pui substanțele toxice undeva sus, departe ori în cutii închise cu clești pe care ei nu îi pot deschide. Știi foarte bine riscurile la care pot fi expuși. La fel și bureții sau cârpele contaminate. Atenție mare și la detergenții pentru mașina de spălat rufe și/sau vase.


Pont:

Ca să știi mereu care este stocul de saci de gunoi și să nu mai fie nevoie să le aloci spațiu oriunde consideri în casă, pune-i direct în găleată. De fiecare dată când iei sacul plin rămân jos cei noi.


Descoperă galeria foto cu soluții de organizare a diverselor spații din bucătărie.


Pentru că sub chiuvetă se face ușor mizerie, pune jos folie de plastic, aceea pe care o poți utiliza și în sertare și pe rafturile din frigider. A nu se confunda cu cea subțire pentru gătit. Eu am luat recent de la Pepco cu circa 10 lei. O astfel de folie se înlocuiește ușor atunci când vrem să igienizăm spațiul. În felul acesta scăpăm de tot felul de pete care apar de la gunoiul vărsat ori de la soluțiile neînchise ermetic.

Poate ți-ar plăcea să citești și 5 sfaturi de organizare pentru o viață sustenabilă sau 10 obiceiuri sustenabile pe care mi le-am educat.

Și tu poți începe acest program gratuit de organizare pe care l-am creat. Calendarul pentru #mareaorganizaredetoamna îl găsești în articolul introductiv, de unde îl descarci cu un simplu click. Tot ce trebuie să faci este să îl tipărești și să îl pui la vedere. Prima săptămână este dedicată bucătăriei.


Citește cum poți organiza și sertareleblaturile, bufet/insula și rafturile/corpurile suspendate din bucătărie.


Pentru a fi mai ușor și mai plăcut programul, înscrie-te în grup, unde zi de zi împărtășim idei despre cum punem în ordine spațiile casei.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Zilnic, până la 10:00 AM, găsești acolo și, evident, pe blog și în grup, un articol care să te ghideze pentru a rezolva rapid și fără stres proiectul trecut la acea dată în calendar.

Avatar

Dacă îți place ceea ce scriu, urmărește-mă și pe rețelele de socializare, distribuie și comentează la articolele mele. Un feedback constructiv nu a făcut niciodată rău nimănui. :)

error: Content is protected !!